Dit zijn de woontrends voor 2022: Soft Minimalism, Hotel Chic, Upcycle & Recycle, Soul Reflection, Hybrid Home. Een thuis is belangrijk en daar worden we ons steeds bewuster van. Je interieur zegt veel over jou als persoon. Het ontwikkelen van je eigen unieke stijl is soms een uitdaging. De één vindt gemakkelijk zijn eigen weg, de ander vindt het fijn om wat richting te hebben. Als interiorholic vind ik het leuk om de trends op interieurgebied te spotten. Ik heb de interieurtrends van 2022 voor je op een rij gezet.

Soft minimalism

Soft minimalism is één van de woontrends in 2022. Deze stijl is licht en eigentijds, warm en comfortabel en straalt rust uit. Het wordt als de leefbare variant gezien op het clean en strak ogende minimalisme doordat het er warm, comfortabel en uitnodigend eruitziet. In deze stijl komt een beetje van hem en een beetje van haar samen tot een prachtig geheel. Een combinatie van strakke lijnen met veelal organische vormen vinden hun weg in dit interieur. Bruin is het nieuwe zwart en beige is het nieuwe grijs. Het kleurenpallet bestaat uit elegante naturellen als warmwit, zandkleur, beige en worden gecombineerd met hout in een naturelkleur of bijvoorbeeld walnoot en aardse tonen.

|

 

Bruin is het nieuwe zwart en beige is het nieuwe grijs.

Hotel chic

Alsof je een luxe boutique hotel in Manhattan binnenstapt, dat is het gevoel dat je krijgt van de hotel chique woonstijl. Deze trend deed zijn intrede in 2021 en blijft ook in 2022 één van de interieurtrends. De ingrediënten voor deze woonstijl zijn donkere kleuren, goud, marmer, velvet en rijke luxe stoffen en luxe behang. Een stijl die doorgetrokken wordt in de hele woning van woonkamer tot badkamer en natuurlijk de slaapkamer. Kleur en planten kom in je in deze woonstijl niet snel tegen. Strakke lijnen worden gecombineerd met stijlvol behang en rijke stoffen. De stijl is ingetogen, helemaal als het gaat om accessoires. Ga voor een enkele mooie blikvangers zoals een prachtige vaas met bloemen, mooie koffietafelboeken, kaarsenstandaards en stijlvolle verlichting.

Sustainable home: recycle & upcycle

We zijn op zoek naar manieren om het beter te doen voor onszelf en de volgende generaties. We willen onze ecologische footprint verkleinen. Deze ontwikkeling zien we ook in de interieur branche. In de hele keten wordt in toenemende mate van en door bedrijven verwacht dat zij duurzaam ondernemen en duurzame producten maken. Zelf proberen we een bijdrage te leveren door met een kleine upgrade interieuritems een tweede leven te geven. Vintage shopping is hot en er is daarnaast een toenemende belangstelling voor tweedehands design. Hierbij wordt oud & nieuw op een verrassende manier gecombineerd ook in moderne interieurs.  

Soul reflection

We zijn de afgelopen jaren veel meer thuis dan ooit en daardoor groeit de behoefte om een echt thuis te creëren. Een huis als reflectie van je persoonlijkheid. Iedereen is uniek en we vinden het fijn om dit ook terug te laten komen in ons interieur. Geen duizend in een dozijn interieur, maar een eigen unieke stijl en een betekenisvol interieur.  Dit wordt een belangrijke woontrend in 2022. We hebben iets nodig wat tastbaar is om alle verschillende aspecten van onze persoonlijkheid tot uiting te laten komen. Eigenheid in een interieur betekent ook dat alles kan en mag zolang jij er blij van wordt. Dus qua kleur en vorm kan je helemaal losgaan, jij weet precies wanneer het voor jou in balans is.

Woontrends 2022 Soul Reflection Pui
Foto Lotte van Uittert
Onshaarlemsehuisje.nl

Hybrid home: living & working

In 2020 gingen we, door de omstandigheden, massaal thuiswerken op geïmproviseerde tijdelijke werkplekken op zolder, in de rommelkamer en aan de keukentafel. We hebben door de hele situatie een andere kijk op wonen en werken gekregen. Wonen en werken zijn nauw met elkaar verweven in de hybrid home en dit zorgt voor structureel andere woonwensen. Er wordt op een creatieve manier meer ruimte gecreëerd en ruimtes krijgen een andere functie. Er ligt voor designers, ontwerpers en architecten nog een mooie uitdaging om meer hierop in te spelen.

Ontdek je eigen stijl

Het maken van een moodboard is een handige manier om te ontdekken welke stijl jou aanspreekt.  Verzamel op Pinterest foto’s van interieurs die je mooi vindt en maak een pinbord per ruimte. Op deze manier krijg je een beeld van jouw droominterieur en kan je het verder vormgeven. Mijn tip is om je moodboard als vertrekpunt te gebruiken en er je eigen draai aan te geven. Op deze manier creëer je een eigen interieur.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest