De dagen worden steeds korter en we brengen een groot deel van onze tijd thuis door. Het is dan extra fijn om het thuis gezellig te maken. Voor de één is het genoeg om dit te doen met subtiele minimalistische kerstdecoratie, en de ander pakt flink uit. Ben jij nog op zoek naar inspiratie? Ik heb de leukste inspiratie voor kerst en een aantal DIY’s voor je verzameld. Kerst is de tijd van het jaar om gezellig samen te zijn met familie of vrienden en lang aan tafel te zitten. Een feestelijke kersttafel hoort natuurlijk bij kerst en zorgt voor veel sfeer, ook al vier je kerst in hele kleine kring dit jaar.

Kerstboom trends

Vorig jaar spotte ik hem voor het eerst en ook dit jaar is de cederboom nog helemaal hot. Deze boom past perfect in een Scandinavische en minimalistische woonstijl. Eén boom is géén boom lijkt dit jaar de trend. Dus in vele huiskamers vind je naast de ceder nog een traditionele boom. Deze boom wordt op verschillende manieren gedecoreerd, afhankelijk van de interieurstijl. Alles kan en mag, als het maat mooi blend met je interieurstijl. Zo kan je kiezen voor een kleurrijke warme boom of een boom met veel naturellen, wit en bruintinten. In een industrieel interieur past een boom met zwarte accenten heel mooi. Voor een extra gezellig winters effect spuit je sneeuw op je boom. Zo ben je verzekerd van een witte kerst!

DIY-kerstboom

Wil jij wel eens wat anders dan een good old kerstboom? Ik heb twee onwijs leuke DIY’s voor je gespot. Een kerstboom die je eenvoudig zelf kunt maken, bijna geen ruimte in beslag neemt én die lowbudget, kids- en katproof is! Deze beauty spotte ik bij @wiekeontwerpt. Wieke schreef ook een handige werkbeschrijving.

Hangende ladder kerstboom met groen en verlichting

Credits: @wiekeontwerpt

Wat heb je nodig?

 

 • Takken van verschillende lengte
 • groene takjes
 • een schaar
 • een boor
 • groen ijzerdraad
 • stevig (!) gevlochten nylon touw
 • een ophanghaakje
 • kerstballen en verlichting

Aan de slag

Verzamel 12 tot 16 mooie takken. Leg de takken op de grond in een ‘’kerstboom-vorm’’ met gelijke afstand tussen de verschillende takken. Leg twee touwen van gevlochten nylon langs de takken van boven tot beneden, ongeveer 10-15 cm van het uiteinde van de takken. Zo weet je precies waar je de gaatjes moeten komen.

Boren & rijgen

Boor vervolgens in elke tak een gaatje die helemaal door de tak gaat, zodat je straks het touw erdoor kunt rijgen. Zorg ervoor dat je stevig touw hebt, want het geheel gaat best zwaar worden! Pak één touw en begin van bovenaf het touw door de gaatjes te rijgen. Belangrijk: Maak iedere keer nadat je het touw door een tak rijgt een knoopje aan de onderkant van de tak. Zo blijft de tak op de gewenste hoogte zitten. Zorg ervoor dat de knoopjes bij het tweede touw dat je aan de andere kant door de takken gaat rijgen, op dezelfde hoogte zitten.

Als je alle taken aan elkaar hebt bevestigd, kun je de touwtjes boven aan elkaar vastknopen. Je kerstboom is al klaar om op te hangen. Bevestig het ophanghaakje aan de muur. Als je de kerstboom eraan hangt, zie je meteen of de takken mooi gelijk hangen aan beide kanten. Mocht je nog niet helemaal tevreden zijn, dan kun je een knoopje loshalen en deze iets verplaatsen.

Finishing touch

Als je het leuk vindt, kan je de boom verder versieren. Denk aan groene takken uit de tuin, kerstballen en verlichting. De groene takken bevestig je gemakkelijk en bijna onopvallend met groen ijzerdraad. Kies kleine LED-lampjes als verlichting. Deze worden niet warm en zijn energiezuinig. Begin onderaan je kerstboom vanaf het stopcontact en maak een lusje om iedere tak voordat je naar de tak erboven gaat. Dan blijft je verlichting beter zitten. Nog een paar kerstballen erin, eventueel een ster of een andere piek bovenaan en klaar is je eigen DIY-kerstboom!

Hangende kerstboom

Deze schitterende hangende kerstboom neemt weinig ruimte in en is echt een blikvanger. Dit gave idee is van Ursula van @boerderij_1652 en is simpelweg briljant! Ursula maakte ook een beschrijving van deze DIY. Onlangs maakte ze ook een andere geweldige DIY, neem dus ook zeker een kijkje op haar instagram profiel.

Wat heb je nodig?

 

 • Bolletje jute touw
 • Schaar
 • Dennentakken of grove dennentakken
 • Stok
 • Paar kerstballen of kerststerren
Hangende kerstboom DIY

Credits: boerderij_1652

Benodigdheden DIY hangende boom

Easy does it

Knip 16 stukjes jute touwtjes met dezelfde lengte. Knoop deze vervolgens aan een stevige stok. Laat steeds een ruimte van 2 à 3 cm tussen de touwtjes. Zodra je alle touwtjes hebt geknoopt hang je stok aan een spijker. Begin in het midden van de touwtjes (de piek) en knoop met een kort jute touwtje de dennentak vast, de start is gemaakt! Nu ga je verder met knopen van de andere takken, totdat je alles vol hebt gehangen. Een paar kerstballen of kerststerren ertussen vastknopen en de hangende boom is klaar.

Kersttafels

Fris & licht

Ben je op zoek naar de mooiste inspiratie voor kerst en een kersttafel, dan ben je bij Karin van @karin_at_home aan het juiste adres. De styling van een kersttafel begint bij een mooi kleed. Karin koos voor een lichte en frisse uitstraling voor haar kersttafel. Ze combineerde een prachtig wit servies met een zilveren bestek. De decoratie is rustig en verfijnd door de combinatie van groen met de zilveren kandelaars. Boven de tafel hangt een tak met lichtjes en kerstballen en sterren in een matchende kleur.

Kersttafel decoratie

Credits: karin_at_home

Kersttafel decoratie

Credits: karin_at_home

Licht & sfeervol

Floor van @washplate laat zien dat er weinig nodig is om een sfeervolle kersttafel te maken. Een mooi licht servies vormt de basis. Zij combineert dit met een stijlvol gouden bestek. Een takje op het bord zorgt voor een subtiele kerst touch. Kerststerren en verlichting maken het geheel af. Hier wil je toch graag aanschuiven!

#xmastable2020

Ben je op zoek naar nog meer  inspiratie voor prachtig gedekte kersttafels, zoek dan eens op instagram op de #myxmastable2020. Floor introduceerde deze hashtag. Heb jij ook een mooie kersttafel, deel deze met de hashtag #myxmastable2020 en tag @washplate hierin. Ik zal die van mij binnenkort ook delen met deze hashtag.

Kersttafel decoratie

Credits: @washplate

kersttafel styling

Credits: @washplate

Happy HoHoHo to you

Met heel veel plezier heb ik deze kerstinspiratie voor je verzameld. Er is zoveel fijne inspiratie en creativiteit te vinden op instagram. In ons huis heb ik natuurlijk ook voor een gezellige subtiele kerstsfeer gezorgd. Uiteraard heb ik ook een echte boom, deze zie je binnenkort op mijn account @myhomeofzodiac.

Ik wens je hele sfeervolle & gezellige feestdagen! Liefs Thera

PS ik vind het super leuk als je een reactie achterlaat bij deze blog.

eucalyptus in fles met kaarshouder

@myhomeofzodiac

Kerststyling erkerbank

@myhomeofzodiac

Kerstboom minimalistisch

@myhomeofzodiac

kersttafel styling

@myhomeofzodiac

styling kersttafel

@myhomeofzodiac

kersttafel dekken

@myhomeofzodiac

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wieke van @wiekeontwerpt, Ursula van @boerderij_1652, Karin van @karin_at_home en Floor van @washplate. Neem een kijkje op deze prachtige accounts! En als je er dan toch bent, volg ze dan ook even 😉 Zo ben je altijd verzekerd van hun fijne inspiratie! En natuurlijk inspiratie van mijn instagramaccount: @myhomeofzodiac

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Pin It on Pinterest