Creëer hoogte, sfeer en een unieke touch in je tuin met deze eenvoudige DIY. Met deze tips kan je deze hanglantaarnpaal gemakkelijk zelf maken. Het is de super leuk om er een sfeerlicht aan te hangen. Het staat zo gezellig in de avond met een kaarsje erin. Door met hoogte te werken in je tuin, maak je de zichtlijnen spannender. Daarbij zorg je ook voor meer diepte in je tuin. De paal is multifunctioneel. Je kunt er natuurlijk ook een hangplant aan hangen en in de winter een vogelvoederplateau.

Wij hebben onze hanglantaarnpaal zelf ontworpen en gemaakt. Met deze tips kan je het gemakkelijk zelf maken. Volg de beschrijving van deze eenvoudige DIY.

 

Wat heb je nodig?

DIY hanglantaarnpaal voor windlicht tuin

Tip: Laat de palen in de bouwmarkt op maat zagen

Materialen

 • 1 douglas houten tuinpaal (9 x 9 cm) van 300 cm lang
 • Paalhouder met punt verzinkt (9 x 9 cm)
 • Dekkende zwarte tuinbeits Remmers Induline uv bestendig)
 • Roestvrijstalen schroeven
 • Versterkingshoek 60 x 60 x 60 mm
 • Schroefhaak (ophanghaakje voor je lantaarn)
 • Hanglantaarn / windlicht

De afmetingen

 • 1 douglashouten tuinpaal van 9 x 9 cm 45 cm lang
 • 1 douglashouten tuinpaal van 9 x 9 cm ca 220 cm lang

Gereedschap

 

 • Rolmaat
 • Afkort- en verstekzaag
 • Grondboor
 • Accuschroefmachine
 • Potlood
 • Waterpas
 • Hamer
|

Door met hoogte te werken in je tuin, maak je de zichtlijnen spannender

Aan de slag

Beits de palen voordat je deze gaat verwerken. Als je deze zwart wilt maken kies dan voor een matte afwerking. Ik ben zelf fan van Remmers Induline Dit is een goed dekkende matte zwarte beits die heel fijn te verwerken is. Het voordeel is dat het mooi mat is en het mooi blijft. Wij hebben onze pergola, overkapping en schutting ook hiermee behandeld.

Schroef de palen aan elkaar volgens het voorbeeld. Schroef aan de onderkant de versterkingshoek voor extra versteviging. Maak met een grondboor een gat voor de paalhouder met punt.

Sla deze vervolgens in de grond met een stevige hamer. Plaats een houten klos op paalhouder zodat je deze niet vervormd. Plaats de paal in de paalhouder en controleer vervolgens met een waterpas of deze recht staat. Giet er water bij zodat de grond inklinkt.

DIY Hanglantaarn versterkingshoek

Hanglantaarn

Draai een schroefhaakje in de paal waar je een hanglantaarn of Windlicht aan kunt ophangen.  Ik heb die van ons vorig jaar bij een tuincentrum gekocht. Wij hebben het roestvrijstalen haakje zwart gespoten met een spuitbus mat zwart van Action. Het beste kan je er waxinelichtjes in doen. Een stompkaars smelt in de zon door de warmte weet ik uit ervaring.

De paal is multifunctioneel. In de winter kan je bijvoorbeeld een vogelvoederplateau aan de paal hangen. Zo kan je vanuit je huis naar de vogels in je tuin kijken. Ik vind dat zo gezellig vogeltjes in onze tuin.

DIY lantaarnpaal en pergola tuin
DIY buitenkeuken

Ik ben heel benieuwd wat je van het resultaat vindt. Ik vind dat dat de hoogte bij de zwevende bank voor iets extra’s zorgt. Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Ga je ook aan de slag met deze DIY, dan zou ik het onwijs leuk vinden als je het eindresultaat met me deelt. Stuur me gerust een foto naar homeofzodiac@hotmail.com dan plaats ik het eindresultaat van jouw project wellicht op deze blog. Succes met de realisatie!

Kijk ook bij mijn andere blogs voor leuke DIY projecten, zoals een DIY buitenkeuken.

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deel hier deze blog met andere interior lovers

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Pin It on Pinterest