Ieder jaar kijk ik weer uit naar het voorjaar. Dit is echt mijn favoriete seizoen. Ik haal het voorjaar zo vroeg mogelijk in huis met vrolijke tulpen. En met Pasen om de hoek is het tijd om na te denken over leuke manieren om je huis te versieren. Een van mijn favoriete decoratiestukken voor deze tijd van het jaar is een mooie vaas met tulpen en salix. Hieronder vind je 5 tips voor het versieren van een paastak om een gezellige en feestelijke sfeer te creëren.

DIY paastak versieren vaas op standaard
|

 

DIY paastak versieren

Haal het voorjaar in huis: combineer salix met felgekleurde tulpen

1. Kies de juiste vaas

Het kiezen van de juiste vaas is belangrijk voor een mooie presentatie van tulpen en salix. Een glazen vaas is een goede keuze omdat het de kleuren van de bloemen en takken goed laat zien. En dat vind ik erg mooi. Kies een vaas die hoog genoeg is voor de lange stelen van de tulpen en zorg ervoor dat de vaas stevig genoeg is om het gewicht van de bloemen, takken en decoratie te dragen. Mocht je toch twijfels hebben over de stabiliteit dan kan je onderin de vaas stenen doen. Was de stenen eerst goed zodat ze het water niet troebel maken.

 

salix tak in vaas met tulpen

2. Voeg kleur toe

Om de lente en het voorjaar te vieren, kun je ervoor kiezen om een vaas met tulpen en salix in vrolijke kleuren te maken. Kies bijvoorbeeld voor felgekleurde tulpen in verschillende kleuren zoals hardroze en zacht roze en wit. Deze kleuren passen goed bij de salix, die een natuurlijke en rustieke uitstraling heeft. Vergeet niet om een klein stukje van de stelen af te snijden. Zo kunnen de tulpen meer water opnemen en gaan ze langer mee. Trakteer ze ook op een zakje bloemenvoeding. 

DIY paastak versieren 5 tips

3. Creëer hoogteverschillen

Om de vaas met tulpen en salix interessanter te maken, kun je verschillende hoogtes creëren. Plaats de takken van de salix bijvoorbeeld hoger dan de tulpen. Dit zorgt voor een mooie en speelse uitstraling. Salix is in het voorjaar volop te koop bij het tuincentrum of een bloemist. De gekrulde takken die ik heb gebruikt zijn de Salix babylonica ‘Tortuosa’. Deze staat beter bekend als kronkelwilg. Door de grillige vorm zijn ze ideaal om te versieren met allerlei leuke paasdecoraties.

DIY paastak versieren tulpen vaas
dit zijn de beste ledkaarsen kaarsenstandaard keuken

4. Experimenteer met verschillende vazen

Een andere manier om je vaas met tulpen en salix te laten opvallen, is door te experimenteren met verschillende soorten vazen. Een vaas van keramiek kan bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn op de rustieke uitstraling van de salix. Een doorzichtige vaas van glas kan daarentegen de felle kleuren van de tulpen nog beter tot hun recht laten komen. Je kunt de vaas ook in een standaard zetten.

5. Gebruik andere decoraties in je paastak

Om je vaas met tulpen en salix nog mooier te maken, kun je andere decoraties toevoegen. Ik heb gekozen voor een minimalistische versiering. Je kunt alle kanten op denk aan een paar kleine paaseieren, haasjes, veertjes of een mooie lint om de vaas heen. Helemaal leuk is het natuurlijk om je eigen paasdecoratie te maken. Dit geeft de vaas een extra feestelijke touch en past perfect bij Pasen.

DIY paastak versieren met paaseieren

Ik vind het erg leuk dat je deze blog DIY paastak versieren hebt gelezen. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later gemakkelijk terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest