Geniet jij ook zo van de zomer, het buiten eten en leven? In deze blog geef ik je handige stylingtips voor een zomerse buitentafel. Met deze tips creëer je in een handomdraai een gezellige en sfeervolle buitentafel. Laat die heerlijke zomerse avonden maar komen.

Als het even kan, eten wij buiten. Ik krijg er een instant vakantiegevoel van. Ik bof daarbij enorm met een chef in huis die de lekkerste gerechten op tafel tovert. We houden van gezellige avondjes met vrienden en vinden het leuk om hen te verrassen met een lekker etentje. Ik word soms ingeschakeld als sous-chef, maar houd me het liefst bezig met de tafelstyling. Ieder zijn talent, haha.

Geniet jij ook zo van de zomer, het buiten eten en leven? In deze blog geef ik je handige stylingtips voor een zomerse buitentafel.
|

Buiten eten geeft een instant vakantiegevoel. Dat gevoel wordt nog eens extra versterkt met een sfeervol gedekte tafel

Beschutte plek tuintafel

Kijk voor je aan de slag gaat wat de beste plek is voor je tuintafel. Een begroeide pergola met lampionnen zorgt voor sfeer en geeft een geborgen gevoel. Ik heb zelf nu hanenmanden boven de tafel hangen. Ik heb hier geen verlichting in want er zitten opbouwspots op de pergola zoals je kunt zien. Een plekje in de schaduw is erg fijn op een warme zomerse dag. Met een grote parasol kan je ook een sfeervolle plek creëren, hang er lampionnen of kleine windlichten aan. Daarnaast is het een voordeel dat de warmte er onder blijft hangen als het afkoelt in de avond. Daarnaast zorgt tuinverlichting zoals een lichtsnoer voor extra sfeer. In de cortenstaal bak zie je een ledstrip speciaal voor buiten.

Tips voor een gezellige buitentafel: hanenmanden aan pergola
Tips voor een gezellige buitentafel: tuinverlichting

Tafelkleed & servetten

Een houten buitentafel is heel sfeervol en contrasteert mooi met robuust servies. De ronde naturel place-mats zorgen voor diepte. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een mooi linnen tafelkleed. Ik hou van linnen servetten. Het zorgt echt voor iets extra’s voor je tafeldecoratie. En qua styling kan je er alle kanten mee op. Mijn favoriet is de losse knoop, waar ik een bloemetje inschuif. Een ander idee is om er een touwtje omheen te binden met een takje rozemarijn ertussen.

Tips voor een gezellige buitentafel: servetten losse knoop
Tips voor een gezellige buitentafel: servetten vouwen

Mooi servies

Op een gezellig gedekte tafel hoort natuurlijk mooi servies. Samen met de placemats creëer je mooie laagjes. Ik koos voor een serviesset dat is gemaakt in Portugal door lokale ambachtslieden. Het is gemaakt van een sterk, duurzaam aardenwerk dat  is afgewerkt in lichtgrijs en houtskoolgrijs reactief glazuur. Dit servies heeft een wat langere levertijd, maar was het wachten meer dan waard. Ik hou van de robuuste uitstraling en het past goed op een buitentafel. Ik heb dit servies ook in het turkoois, een prachtige kleur ook.

Buitentafel met portugees servies
Tips voor een gezellige buitentafel: protugees servies van reactief glazuur

Glaswerk

Ik koos voor helder glas en kristallen waterglazen. Het staat fris, luchtig en is stijlvol. Gekleurd glas doet het natuurlijk ook super goed op een zomerse buitentafel. Denk daarnaast aan een waterkaraf waar je munt of schijfjes citroen in doet.

|

Sfeermakers mogen op tafel niet ontbreken

Tips voor een gezellige buitentafel: glezen en karaf

Buitentafel decoratie

Sfeermakers op je buitentafel zijn kaarsen, die mogen echt niet ontbreken. Omdat gewone kaarsen gemakkelijk uitwaaiend kan je ervoor kiezen om ze in een windlicht te zetten. Een tijdje geleden liep ik tegen deze onwijs leuke flesverlichting aan. Het staat zo leuk die kleine lampjes. Je stopt ze in een lege wijnfles of andere mooie fles.

Daarnaast houd ik van verse bloemen op tafel. Je kunt kiezen voor witte bloemen om het rustig te houden of kleurrijke bloemen zoals ik heb gedaan. Zet de bloemen in flessen. Ook groen uit je tuin staat erg leuk.

flesverlichting tafeldecoratie

Ready, set, summer

Hopelijk worden we op nog veel lekkere zomerse avonden getrakteerd. Ik hoop dat ik je met deze handige stylingtips ideeën heb kunnen geven voor een sfeervolle buitentafel. Wil je een feestje vieren, lees dan ook de 6 handige tips om je tuin klaar te maken voor een tuinfeest van Ilse van InteriorTwin. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk! Heb je zelf een sfeervolle buitentafel gestyled, deel het resultaat gerust met mij. Ik kan het dan misschien toevoegen aan deze blog

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest