Hebben jij en je partner een andere stijl? Met deze tips kan je verschillende interieurstijlen laten samensmelten. Zo zorg je ervoor dat je allebei je thuis voelt.

In de spotlight staat het interieur van Nathalie, interieur designer. Zij en haar partner werden verliefd op een hopeloos gedateerde woning aan een unieke locatie aan de gracht en zagen beiden de potentie. De uitdaging lag in het samen laten komen van twee persoonlijkheden met twee verschillende interieurstijlen. En dit is bijzonder goed gelukt.

woonkamer met sierlijsten en ornamenten kleur
hoe laat je verschillende interieurstijlen samensmelten eetkamer

Bloemetjeszeil op de keukenplanken

Daar stonden we dan, bijna 8 jaar geleden, voor de deur van onze net gekochte droomwoning. Bewapend met een enorme schoenendoos gevuld met tientallen verschillende sleutels waarvan zelfs de makelaar geen idee had waar ze voor dienden. Wij zagen er de lol wel van in, maar onze omgeving dacht dat we ons verstand compleet verloren hadden. Na die voordeur had de tijd namelijk letterlijk stil gestaan. Wij waanden ons in een compleet andere wereld vol schrootjes, geheime vakjes, bloemetjeszeil op de keukenplanken en zelfs het koffiemolentje nog aan de muur. Wij zagen potentieel in deze woning met unieke locatie aan de gracht en besloten ondanks de vele meningen deze uitdaging samen aan te gaan.

|

Een persoonlijk interieur

groeit vanzelf als je je

langzaam omringd met

speciale elementen met

een eigen verhaal, jouw

verhaal!

hoe laat je verschillende interieurstijlen samensmelten | eetkamer  met sierlijsten en ornamenten

Hoe laat je twee verschillende interieurstijlen samensmelten?

“En dan?”, denk je vast. Want als het volledige ontwerp en interieur walhalla letterlijk aan je voeten ligt en de keuze nogal reuze is, waar begin je dan? Dankzij mijn werk als interieur stylist heb ik daar zeker 1001 ideeën over, maar mijn man deed natuurlijk ook een flinke duit in het creatieve zakje. Wij konden namelijk niet groter van elkaar verschillen in interieurstijl. Hij, het meer introverte type die graag gaat voor rust, ruimte en een neutraal kleurenpalet. Tegenover mijzelf, de extraverte noot met een voorliefde voor kleuruitspattingen, gedurfde patronen en gewaagde combinaties. Wij besloten ons interieur langzaam te laten groeien naar wie wij beiden zijn. En ik moet zeggen, dat voelt inmiddels 8 jaar later, verrassend fijn.

styling buffetkast
zithoek colourful scandinavian

Kookeiland als hart van ons huis

Om de lengte van de 12 meter lange rechthoekige ruimte te breken, wilde ik het kookeiland graag in het midden. Zo ontstond er een duidelijk woon- en eetkamergedeelte en voelde het direct een stuk knusser aan. Eigenlijk dient dit kookeiland als een soort roomdivider waarbij je ten alle tijden onderdeel bent van het leven in beide ruimtes, gesprekken kan blijven voeren en overzicht houdt. Grote eyecatchers met veel ronde vormen vullen deze 2 rechthoekige ruimtes verder op om extra zachtheid toe te voegen en de strakke lijnen te breken.

woonkamer met sierlijsten en ornamenten kleur
rozenbotteltak in vaas

De warm vergrijsde zandtoon zorgt voor rust en warmte

Voor de basis kozen we een lichte maar warm vergrijsde zandtoon. Niet alleen de wanden maar ook de deuren en plinten werden hierin meegenomen. Dit was niet alleen de neutrale nuance waar mijn man zo naar verlangde (uiteraard woont hij er ook) maar wat het huis zelf ook echt nodig heeft. De hoge bomen aan de gracht maken de woonkamer namelijk veelal donker en door de vele deuren zou het een heel onrustig geheel worden als deze een andere kleur zouden hebben. 

zandkleur als neutrale basis

En nu hoor ik je denken, waarom dan geen wit? Ik vind persoonlijk witte muren heel erg op mij afkomen, daarbij blenden andere kleuren nu net wat lekkerder omdat het contrast niet te sterk is. Kortom, voor mij brengt het veelal rust, warmte en blijft het nog steeds een ‘blanco’ palet waarbij ik qua kleur nog van alles toe kon gaan passen.

Sierlijsten versterken het karakter van de woning

Om het verdere karakter van de woning te versterken en te zorgen voor een instant sfeer kozen wij ervoor om te werken met gipsen sierlijsten met net dat beetje extra door de hoekornamenten. De combinatie met de rauwe gietvloer maakt dat het juist verrassend eigen voelt. We vielen als een blok voor het sterke contrast van deze 2 verschillende stijlen. En zo leerden wij langzaam maar zeker onze interieursmaken te mixen & matchen (ja oke deze term klinkt wat jeukerig maar omvat het wel!) Tegenover ieder klassiek detail werd een moderne tegenhanger gekozen. Maar ook de mix van de materialen maakt het interieur spannend en dynamisch. Luxe, rust en warmte voor hem en de gekke twist voor mij.

hoe laat je verschillende interieurstijlen samensmelten
sierlijsten en ornamenten woonkamer

Een schilderij vormt het palet voor accentkleuren

De accentkleuren die we nu doorvoeren, stonden op voorhand helemaal niet vast. Zeker omdat wij er juist voor hadden gekozen om het langzaam te laten groeien, probeerde ik die controlle volledig los te laten. Of dat altijd even goed gelukt is, laat ik in deze even achterwege. Tot ik van mijn schoonmoeder een prachtig, zelfgemaakt schilderij kreeg. Het was een abstracte schildering van mijzelf met mijn oudste zoontje. De kleuren en het lijnenspel vond ik helemaal fantastisch en zo besloot ik dit persoonlijke cadeau in te lijsten en een prominente plek in de woonkamer te geven. Een persoonlijk interieur groeit vanzelf als je je langzaam omringd met speciale elementen met een eigen verhaal, jouw verhaal! En zo, zonder dat ik het wist, was dankzij dit schilderij het palet voor het verdere interieur gekozen. Precies die kleuren waar ik zo ontzettend blij van word. Steeds verder breidde ik de collectie in huis uit met de zorgvuldig gekozen kleuren als leidraad. Hierdoor maak ik nu zelden nog een foute keuze. Just stick to the goal en dus ook aan je palet, is de beste tip die ik mee kan geven. Daarbij ga ik echt alleen voor datgene waar mijn (oke oke, ook zijn) hart een sprongetje van maakt.  

hoe laat je verschillende interieurstijlen samensmelten | woonkamer met sierlijsten en ornamenten
styling wandplank

Een eigen interieur

Nu 8 jaar later krijg ik vaak het compliment dat ons interieur zo eigen is. Dat vind ik persoonlijk het mooiste compliment dat ik kan krijgen. Plaatjes namaken kunnen we allemaal vast wel, maar dichtbij jezelf als persoon blijven is echt een uitdaging. Neem daarom echt je tijd, ga alleen voor datgene waar je als een blok voor valt en het allerbelangrijkste, GENIET.

Liefs,

Nathalie

tv wand

Ik vind het erg leuk dat je deze blog hebt gelezen. En natuurlijk een groot dank je wel aan Nathalie voor haar tips om verschillende interieurstijlen te laten samensmelten.  Benieuwd naar de rest van dit prachtige interieur? Neem eens een kijkje op haar instragram account maison_au_nouveau_port. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vinden wij super leuk!

Liefs,
Thera

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest