Hoe richt je jouw studentenkamer in? Dit is een vraag die veel studenten zich stellen. We weten allemaal dat een studentenkamer geen ruimte plek is waar je de rest van je leven gaat wonen, en daarom moet je deze kamer zorgvuldig inrichten. Het moet niet alleen een plek zijn om te slapen, maar vooral waar je op je gemak kunt studeren en misschien zelf wat vrienden kunt uitnodigen alvorens je een avond op stap gaat. Maar hoe richt je een studentenkamer dan goed in? Je moet het juiste gereedschap kopen en aan de slag gaan met de volgende handige en creatieve tips!

studenten kamer inrichten tips
|

 

Maak gebruik van de wanden en slimme opbergers

Maak gebruik van slimme opbergruimte

Een studentenkamer is vaak niet heel groot, dus slimme opbergruimte is onmisbaar. Denk aan lades onder je bed, een kledingrek met extra planken erbovenop en stapelbare bakken. Op die manier kun je je spullen organiseren en optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Een andere handige tip is om gebruik te maken van wandplanken. Want waarom zou je de ruimte aan je muur ongebruikt laten? Je kunt hier tevens enorm veel spullen in kwijt. Denk aan schoolboeken, schrijfspullen en misschien wel een leuke decoratieve plant.

hoe richt je je studentenkamer in sfeervolle studentenkamer

Kies voor multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn de beste vriend van elke student. Kies bijvoorbeeld voor een bed met opbergruimte eronder, een bureau dat ook dienstdoet als eettafel of een poef met verborgen opbergruimte. Op die manier bespaar je ruimte en kun je je kamer op verschillende manieren gebruiken. En als student heb je misschien ook regelmatig vrienden over de vloer, dus een stoel die je kunt uitschuiven tot bed is ook een handige optie.

Maak het persoonlijk

Een studentenkamer is voor de meeste mensen de eerste gelegenheid dat ze op zichzelf wonen. Maak het dus persoonlijk! Je kunt het inrichten zoals jij het wilt. Wil je bijvoorbeeld comfortabel wakker worden? Kies dan voor een hoogpolig tapijt in de kleur die jij leuk vindt. Zo heb je in de ochtend een heerlijk warme ondergrond. Maar je kunt ook foto’s ophangen van je familie, posters van je favoriete artiest of andere decoraties die jij leuk vindt. Je wilt je immers thuis voelen, dus maak het ook thuis!

Hoe richt je je studentenkamer in tips quote

Verlichting is key

Goede verlichting is overal belangrijk, ook in een studentenkamer. Je wilt voldoende licht bij je bureau om te kunnen studeren, maar je wilt ook gezellige lampen voor als je even tot rust wilt komen. Een bureaulamp, een staande lamp en wat sfeerverlichting kunnen een wereld van verschil maken in de uitstraling en functionaliteit van je kamer.

Let op akoestiek

In een studentenkamer kan het geluid soms nogal galmen. Je kunt daarom gebruikmaken van zachte materialen die geluid absorberen, zoals gordijnen, vloerkleden en stoffen meubels. Ook zou je geluidsabsorberende panelen aan de muur kunnen bevestigen. Hiermee zorg je ervoor dat je kamer een aangename akoestiek heeft en je minder last hebt van geluidsoverlast. Dit is vooral handig als je in een studentenhuis woont met allemaal luidruchtige buren.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met mastertools.nl. Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later gemakkelijk terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest