In december worden de dagen korter. We hebben dan behoefte aan extra gezelligheid en licht in huis. In deze blog laat ik je zien hoe je een sfeervolle kerst in je huis creëert. Daarnaast geef ik je tips voor een gezellige kersttafel.

kaarsenstandaard lattenwand
|

 

In december hebben we behoefte aan extra gezelligheid en licht in huis

Wel of geen kerstboom?

Een kerstboom hoort al jarenlang bij kerst, het is een eeuwenoude traditie. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends in de kerstboomdecoratie, in kleuren kerstballen, figuren, slingers en soorten lichtjes. De kunstboom heeft de afgelopen jaren aan terrein gewonnen, maar een meerderheid kiest nog steeds voor een echte boom. Ik heb ervoor gekozen om onze boom dit jaar te bedekken onder een laagje spray snow en deze verder heel basic te houden met verlichting en enkele ballen. De afgelopen jaren zie je ook allerlei alternatieven zoals een cederboom of een mooie kersttak.

kerstboom met snow spray
kersttak roomdivider
kerstster en tak met lichtjes
Spiegel kerstdecoratie
honeycomb

Kersttafel

Kerst is de tijd van het jaar om het extra gezellig te maken met vrienden en familie en samen te eten. Het is leuk om dan extra uit te pakken met een mooi gedekte tafel. Ik laat je graag zien hoe je in een handomdraai een stijlvolle kersttafel kunt creëren.

Boven de tafel heb ik sterren met nylondraad en duct tape tussen de lampen gehangen. Ik heb op de tafel een zilveren organzatafelkleed gelegd. Dit is een hele fijne budgettip, want je koopt gewoon online een lap organzastof die je als tafelkleed kunt gebruiken. Bij de stoffenshop kost dit slechts EUR 2,95 per meter. In het midden van de tafel heb ik een zwarte velours loper gelegd die ik bij Intratuin heb gekocht. Gebruik verder mooi servies, bestek en glaswerk als basis.

kerstafel met calex lampen
kersttafel roomdivider
kersttafel bestek
kersttafel bovenaanzicht

Ik hou van helder glas omdat dit prachtig gaat schitteren door het kaarslicht. Dit wordt extra versterkt door de prachtige kristallen waterglazen die ik op tafel heb gezet. Ik heb gekozen voor zwart bestek omdat dit mooi past bij het servies dat ik heb. Dit bestek is vaatwasmachinebestendig en dat is natuurlijk erg fijn.

Verse bloemen, draadverlichting en kaarslicht zorgen voor sfeer. Je kunt verder de tafel aankleden met wat je voor handen hebt. Denk hierbij aan kerstballen en kerstdecoratie of groen.

Servetten vouwen

Stoffen servetten geven een extra feestelijke touch aan je kersttafel. De zwarte stoffen servetten contrasteren mooi bij het grijze servies en passen mooi bij de zwarte tafelloper.

Ik heb deze in een losse knoop gevouwen en er een takje eucalyptus ingestoken en een witte bloem. Je vindt op mijn pinterest account een flimpje met een tutorial. Je kunt hier zien hoe ik dit geknoopt heb.

servetten vouwen kerst
erkerbank met bolverlichting
erkerbank kerstdecoratie

DIY – decoratie op je kersttafel

Met de meest simpele decoratie creëer je al een groots effect. De flessen heb ik gevuld met water en eucalyptus. Maar je kunt er natuurlijk ook een dennentak of olijftak indoen. In de flessen heb ik deze leuke zwarte kaarshouders gedaan. Heel eenvoudig, maar het staat erg leuk. Ze zijn er ook in het goud.

Je ziet, er is niet veel voor nodig om een sfeervolle en gezellige kersttafel te creëren. Ik wens je hele fijne dagen. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

flessen met kaarsenhouders

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest