Takken in een vaas staan mooi in een interieur. Een van de bekendste is de rozenbotteltak, die ook wel bekend staat als bessentak. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over de mooiste takken voor je interieur. Daarnaast kijken we binnen bij verschillende prachtige interieurs en zie je hoe fotogeniek de rozenbotteltak is.

Takken zijn perfect voor interieur lovers

Wil je eens iets anders dan planten of bloemen? Takken zijn een aanwinst voor je interieur. Vanwege de grillige vormen doorbreken ze de strakke lijnen en zorgen daardoor voor meer spanning in een interieur. Je interieur komt ermee tot leven. En ze blenden vaak heel mooi in een interieur zonder heel aanwezig te zijn. Hierdoor zijn ze perfect voor interieur lovers die van een serene minimalistische interieurstijl houden. Het leuke is dat je met takken in een vaas ook kunt inspelen op de verschillende seizoenen.

|

Takken zijn een aanwinst voor je interieur. Vanwege de grillige vormen doorbreken ze de strakke lijnen en zorgen daardoor voor meer spanning in een interieur.

Soorten takken in een vaas

Er zijn heel veel verschillende soorten takken die je in een vaas kunt zetten. Vaak zijn ze seizoensgebonden. Zo zie je in het voorjaar de bloesemtakken en de magnoliatak, in het najaar de berenklauw en larikstak en in de winter de eucalyptustak en de groene cedertak. 

Je koopt de takken in het tuincentrum, of vindt ze in de natuur. Tegenwoordig zijn er ook veel kunstof decoratietakken te koop. 

bessentakken in een vaas, sfeervolle woonkamer met haard
vleugje_eef

Mijn favoriet: de rozenbotteltak

Mijn favoriete tak is de rozenbotteltak. Het is een echte najaarstak. Ik vind het leuk om in mijn interieur een beetje met de seizoenen mee te bewegen qua styling. De rozenbotteltak vind ik zo mooi staan. En ik ben niet de enige, kijk maar eens in deze prachtige interieurs. Heel fijn is dat je er ook lang plezier van hebt.

scandinavische woonkamer met takken in een vaas
hoff.van.saar

Verschillende soorten rozenbottels

Wist je dat er verschillende soorten rozenbottels zijn? De kleur is afhankelijk van de soort en variëteit. Ze zijn veelal rood, groen of oranje maar er zijn ook purperkleurige en zwarte rozenbottels, Ook de vorm varieert van rond tot meer langwerpig. Je kunt de rozenbotteltak kopen bij een bloemist of tuincentrum. Vaak zijn ze vanaf september tot december te koop.

rozenbotteltak in vaas
Riki Augustus

Rozenbotteltak drogen

Je kunt de rozenbotteltakken in een vaas met een laagje water zetten of laten drogen. Wil jij jouw rozenbottel takken laten drogen? Vul de vaas met een klein laagje handwarm water en zet de takken erin. Snijd de takken wel even goed schuin af. De takken moeten voor ongeveer een week water hebben. Het water hoef je dus niet meer aan te vullen. Zo heb je heel lang plezier van je takken.

Houd je niet van kleur in je interieur, dan kan je natuurlijk ook de tak een wit kleurtje geven. Dit staat ook onwijs mooi. Het geeft een prachtige serene sfeer.

Rozenbottel takken in vaas

Natuurlijk verdient de rozenbotteltak een mooie vaas om in te staan. Dit is zijn mijn favorieten:

Shoptips

vaas xenos zwart
vaas woonexpress wit
vaas fonq beige
vaas xenos glas
vaas fonq wit

 

Ik vind het erg leuk dat je deze blog hebt gelezen. En natuurlijk een groot dank je wel aan alle interieur lovers waar we in deze blog hebben mogen binnen kijken. Benieuwd naar de rest van hun interieur? Neem eens een kijkje op hun instragram account. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest