Door een sidetable achter je bank plaatsten, zorg je voor diepte in je interieur. Daarnaast biedt deze je een flexibele oplossing om het iedere keer weer anders te stylen. Eén van de meest gestelde vragen is wat ik achter de bank heb staan, ik laat het graag zien en geef je stylingtips.

styling sidetable myhomeofzodiac
|

 

Stylingtip:

Breng variatie aan in vorm, hoogte en materialen om het spannend te houden

Metalen sidetable

Achter de bank heb ik twee metalen sidetables staan. Ik had er eerst één die ik los tegen een wand had staan, maar ik vond het veel te druk ogen. Ik besloot hem achter de bank te plaatsen en een tweede te bestellen. De sidetable is van Kwantum heeft een diepte van 35 cm en dit is perfect. Het heeft voldoende body en je hebt de ruimte om het mooi te stylen. De breedte van de sidetables is 100 cm. Onder deze blog vind je een aantal alternatieven. Onze bank is breder, en dat is geen probleem. Zo blijft het binnen de leuningen en steekt het niet uit. De hoogte is 70 centimeter. Dit was voor mijn vorige bank (de Mikk van JaxxChoice) precies goed. De nieuwe bank (de Niek van JaxxChoice) heeft een hogere rugleuning en daardoor werd het te laag. We hebben dit opgelost door de poten op houten klossen te zetten.

sidetables achter de bank

Stylingtips sidetable

Je kunt qua styling alle kanten op. Breng variatie aan in vorm, hoogte en materialen om het spannend te houden. Ik heb er nu voor gekozen om een ronde spiegel op de sidetable te plaatsen. Ik heb een grote zwarte vaas er half voorgezet. Een gave poster of kunstwerk is ook erg mooi. Grote objecten kan je apart zetten, maar je kan er ook voor kiezen om accessoires te groeperen. Kies liever voor grote dan kleine accessoires. Zorg ervoor dat het niet te vol wordt, dat oogt snel rommelig. Ik vind het leuk dat je door regelmatig schuiven net weer een andere look krijgt.

Styling sidetable
sidetable met BB poster

Geheime bergplek

De sidetable achter de bank is voor mij ook een ideale geheime bergplek. Het is heel erg fijn dat deze 3 planken heeft. Op de onderste twee heb ik dus bergruimte. Hier liggen de heerlijke plaids opborgen waar ik in de avond graag onderkruip. Ook ligt hier mijn voorraad woonkussens. Ik geef het eerlijk toe, ik heb een kussenverslaving en vind het leuk om deze regelmatig wisselen. Het is dus eigenlijk mijn eigen in-house shop 😉

Sidetable met 3 planken

Zet je bank iets van de muur

Mijn tip is om je bank sowieso niet strak tegen de muur zetten. Als je een paar centimeter tussen de bank en de wand houdt, dan oogt de ruimte groter. Door een ruimte van ca twintig centimeter achter je bank te houden, creëer je een gezellige hoek en houd je je woonkamer luchtig.

Budgettip

De metalen sidetables zijn scherp geprijsd. Maar mocht je het een te grote investering vinden, dan kan je natuurlijk als je handig bent zelf altijd een plank maken achter je bank.

styling woonkamer

Ik vind het erg leuk dat je deze blog hebt gelezen en ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Shop de Look

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest