Instabeet

Mijn eerste stappen op instagram waren een ware ontdekkingstocht. Toen ik dit account startte was ik een echte instabeet. Ik had wel een privé account waar ik wel eens wat vakantiefoto’s op deelde, maar ik begreep eigenlijk het hele principe van dit social media kanaal niet eens. Ik heb een hele steile leercurve gehad en geef je graag tips om te starten met instagram.

Wist je dat ik mijn account in mei 2019 ben gestart? Deze insta nitwit is in nog geen anderhalf jaar gegroeid van nul naar ruim 40.000 volgers en daar ben ik best trots op. Mijn beide puberdochters hadden dit zeker niet verwacht en hebben mij in het begin vaak moeten helpen. Inmiddels ken ik de ins & outs van insta veel beter dan zij. Maar over snapchat en TikTok moet je mij niets vragen. Sommige geheimen van insta heb ik snel ontdekt en over andere deed ik wat langer, of veel langer zullen we maar zeggen. Zo ontdekte ik pas na 8 maanden dat je ook rechthoekige foto’s kunt plaatsen. Wat was ik blij! Ik zat altijd te prutsen met vierkante foto’s waarbij ik een deel van mijn foto’s moest bijsnijden.

Hoe het allemaal begon

In maart 2019 zijn wij in onze nieuwbouwwoning gaan wonen in een dorp tussen Arnhem en Nijmegen. Ik werd aangemoedigd door verschillende vrienden om iets te gaan doen met mijn gevoel voor interieurontwerp, styling en tuinontwerpen. Dit was voor mij een steuntje in de rug om een interieuraccount te beginnen op instagram: @myhomeofzodiac.

Insta accountnaam

Mijn eerste stap was het verzinnen van een naam. En dat is nog best lastig, want alle voor de hand liggende namen zijn vaak al in gebruik. Ik heb er niet heel lang over nagedacht want ik wilde aan de slag. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een verwijzing naar de straat waar ik woon. Inmiddels heeft Zodiac voor mij een speciale betekenis gekregen. Wil je ook een eigen account starten, dan raad ik je aan om een onderscheidende naam voor je account te kiezen. Want je wilt natuurlijk wel goed herkenbaar zijn en opvallen, dus neem er echt even de tijd voor en oriënteer je goed.

Professioneel account

Wil je meer halen uit je instagram account dan raad ik je aan te kiezen voor een bedrijfs- of makers account. Dit biedt vele extra’s boven een persoonlijk account. De belangrijkste zijn voor mij de mogelijkheid om een contactknop voor e-mail toe te voegen, de mogelijkheid om statistieken in te zien en daarnaast heb je de mogelijkheid om te adverteren. Je account omzetten in een professioneel account is heel eenvoudig. Klik op je profiel rechtsboven op de hamburger, de 3 liggende streepjes. Klik vervolgens op het tandwiel voor instellingen. Je ziet dan in het blauw de optie ‘overschakelen naar professioneel account’ en kies voor de optie ‘maker” en kies vervolgens een categorie.

Eerste post

Ik vond het in het begin best spannend om jullie een kijkje te geven in mijn huis. Ik kan me herinneren dat ik mijn eerste foto’s met klamme handen postte. Mijn allereerste foto plaatste ik op 19 mei 2019, dit was een flatlay met mijn instanaam. Dit is ook tot nu toe de enige flatlay die je op mijn feed zult vinden. De likes en reacties die ik op mijn eerste foto’s mocht ontvangen waren voor mij een zetje in de rug om er vol enthousiasme mee door te gaan.

Interactie en authenticiteit

Ik ontdekte al snel wat instagram leuk maakt. De positiviteit, de interactie met volgers in de reacties op posts en de reacties via DM. Inmiddels heb ik ook verschillende instagrammers in real life mogen ontmoeten en dat is altijd gezellig!

Het is bijzonder om van volgers foto’s te ontvangen waarbij zij laten zien hoe ik hen heb mogen inspireren. Zelf vind ik het natuurlijk ook leuk om bij anderen binnen te kijken.

Mijn tip is om vooral dicht bij jezelf te blijven en te doen wat jij leuk vindt. Wil jij meer tips & tricks, ik kan er wel een boek over schrijven. Geef je dan op voor de online instagram workshops die ik begin 2021 ga geven. Lees hier meer hierover.

 

Tips om te starten met Instagram
Tips om te starten met Instagram

Pin It on Pinterest