Gordijnen zijn sfeermakers, verbeteren de akoestiek en zorgen voor isolatie. Waar moet je op letten als je gordijnen koopt? In deze blog geef ik tips voor gordijnen in de woonkamer.

We wonen inmiddels ruim drie jaar in onze nieuwbouwwoning. Het is de afgelopen jaren echt een fijn thuis geworden, waar we ons prima op onze plek voelen. De woonkamer is beetje bij beetje veranderd en ik ben er onwijs blij mee. Er ontbrak alleen nog een finishing touch: gordijnen. Topjaloezieën heeft mij geholpen bij de metamorfose.

tips voor gordijnen woonkamer waveplooi
|

 

Er is zoveel keuze in stoffen en kleur, je vindt er altijd een perfecte match

Inmeetservice

Ik vind het heel fijn dat Topjaloezieën een inmeetservice heeft en advies geeft over de mogelijkheden. Gordijnen moeten in ieder geval zo breed zijn dat ze het hele raam bedekken. Zorg ervoor dat de gordijnen aan beide kanten minstens 15 cm breder zijn dan de ramen. Hierdoor lijkt het raam én de kamer groter. Op hun advies hebben we de gordijnen 30 cm verder laten doorlopen zodat we een schakelaar die we niet gebruiken, achter het gordijn kunnen wegwerken. Dankzij de inmeetservice hangt het perfect.

inmeetservice gordijnen

Stoffen: oneindig veel mogelijkheden

De keuze voor stof is in belangrijke mate bepalend voor de uitstraling van gordijnen. Je kunt bij Topjaloezieën kiezen voor inbetweens, vitrages, gesloten gordijnen en natuurlijk gordijnen met een verduisterende voering. Deze laatste variant wordt met name gekozen voor de slaapkamer. Er is zoveel keuze in stoffen en kleur, je vindt er altijd een perfecte match. Ik heb gekozen voor de stof Maan 90, een gesloten classic gordijnstof dat ook nog licht doorlaat zodat het in zijn geheel niet te zwaar oogt. De kleur van de gordijnen heb ik neutraal gehouden en blend mooi in met de muurkleur in onze woonkamer. Ik heb gekozen voor een zandkleur.

|

 

De waveplooi is helemaal hot, het zorgt voor een stijlvolle en moderne look

stofstaaltjes gordijnen
tips voor gordijnen in de woonkamer

Welke plooi kies je?

De enkele plooi is de plooi die het meest wordt gekozen voor in betweens en gordijnen. Dit omdat de gordijnen hierbij soepel vallen. Daarnaast kun je kiezen voor een dubbele plooi. Een dubbele plooi zorgt voor een vollere uitstraling. Een dubbele plooi is eigenlijk alleen geschikt voor soepele, ongevoerde gordijnstoffen zoals vitrages en in betweens.

Trend: waveplooi

De waveplooi is helemaal hot, het zorgt voor een stijlvolle en moderne look. Daarnaast combineren wave gordijnen heel mooi met andere raamdecoratie zoals jaloezieën. Zoals de naam al doet vermoeden, valt het gordijn in een gelijkmatige golvende plooi. Dit zorgt voor een rustig uitstraling. Dit is de reden dat ik ervoor heb gekozen.

waveplooi gordijnen
tips voor gordijnen in de woonkamer
3 redenen om te kiezen voor gordijnen

Before & after

Ik ben heel erg blij met deze make-over van onze woonkamer. Door de gordijnen is er een mooie omlijsting van de ramen. Het oogt veel rijker en warmer.

wwonkamer met jaloezieen
tips voor gordijnen woonkamer waveplooi

3 redenen om te kiezen voor gordijnen?

Sfeermaker

Gordijnen zijn sfeermakers in een interieur. Ze zorgen voor een mooie omlijsting van je ramen en geven een stijlvolle en rijke uitstraling. Een ruimte oogt direct warmer en gezelliger.

Betere isolatie & bescherming

Gordijnen werken verduisterend en isolerend, zeker als je kiest voor gevoerde gordijnen. Met gordijnen verlies je in de winter minder warmte via de ramen en in de zomer blijft het binnen lekker koel. Een slimme manier om te besparen op je energieverbruik. Daarnaast beschermen ze de kleuren in je interieur. Door blootstelling aan direct zonlicht kunnen je meubelen en vloer snel verkleuren.

Verbeteren akoestiek

Veel interieurs zijn tegenwoordig minimalistisch ingericht. De gietvloer en houten vloer is populair net als “soft minimalistisch” en “hotel chique” interieurs en grote open ruimtes. En dat is heel begrijpelijk. Thuis willen we ons graag terugtrekken en tot rust komen. Deze stijl maakt dat een woning ruim en licht oogt en rust uitstraalt. En daar voelen we ons fijn bij. Alleen zorgt dit er wel voor dat er problemen ontstaan met de akoestiek. Gordijnen absorberen en controleren geluid en verbeteren de akoestiek in de woonkamer. Stoffen zorgen, net als andere zachte materialen, namelijk voor verbetering van de akoestiek in een woonruimte.

tips voor gordijnen in de woonkamer
Gordijnen ophangen

 

Ik vind het erg leuk dat je deze blog hebt gelezen. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Topjaloezieën.nl

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest