Soms zijn er van die klusjes in huis waar je nooit aan lijkt toe te komen. Zo’n klusje in huis dat altijd maar blijft liggen omdat je er als een berg tegenop ziet. Nou, bij ons was dat de verwaarloosde wit geverfde trap. Sinds we hier wonen, en dat is pas vier jaar, heeft deze al twee keer een verfkuur ondergaan. En het was alweer de hoogste tijd voor een derde keer, kijk maar. Ondanks dat we de trap met kwalitatief goede traplak en met de nodige zorg hebben geverfd waren er alweer volop beschadigingen.

De uitdaging van traprenovatie

Het schilderen van de trap vind ik een hele klus. Als je ooit een trap hebt geverfd, dan weet je vast wat ik bedoel: ontvetten, schuren, plamuren en aflakken. En daarnaast uren wachten voordat het allemaal weer droog en beloopbaar is. Het feit dat dit ritueel zich in ons huis iedere twee jaar lijkt te moeten herhalen dreef me haast tot wanhoop, haha.

Daarnaast was onze keuze voor een witgeverfde trap geen gelukkige keuze omdat je er werkelijk waar alles op ziet. En voor iemand die niet van poetsen houdt, is dat niet fijn. Bijna dagelijks kon ik er met een stofdoek overheen.

Before

hal met wit geverfde trap
Traprenovatie wit geverfde trap

De oplossing: duurzame traprenovatie

Kortom we wilden iets anders, iets blijvends. Daarom besloten we om de trap een complete duurzame make-over te geven en de trap-experts van Prostairs hebben ons hierbij geholpen. We zijn zo blij met het eindresultaat! We hebben de kwast definitief aan de wilgen kunnen hangen.

De adviseur van Prostairs heeft ons aan de hand van verschillende voorbeelden laten zien dat er eindeloos veel mogelijkheden waren om de trap een nieuwe uitstraling te geven. Van modern, industrieel en chic tot rustiek en klassiek er is altijd een mogelijkheid die past bij je interieurstijl. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals hout, beton, leer, natuursteen, woven, pvc, laminaat en paintwood. Als je je eerst even vrijblijvend wilt oriënteren kan je ook altijd een bezoek brengen aan de showroom.

traprenovatie
|

We hebben de kwast definitief aan de wilgen gehangen

Onze keuze: stijlvol eiken

Uiteindelijk kozen we voor een stijlvolle eikenhouten trap met witte stootborden. Ik houd van de warmte van hout en de houtnerf van het eikenhout voegde karakter toe aan de trap, en de strakke, witte stootborden geven het geheel een moderne uitstraling. Ik heb lang getwijfeld over de kleur van de stootborden tussen RAL9010 en RAL9016. Uiteindelijk heb ik het advies van de adviseur van Prostairs gevolgd en ben voor RAL9010 gegaan. En ik ben super blij met deze keuze omdat deze mooi bij het hout kleurt. De eikenhouten treden zijn afgewerkt met een grijze olie zodat deze goed bij onze eikenhouten vloer op de benedenverdieping past.

traprenovatie trapspin
traprenovatie witte trap eiken
traprenovatie eiken treden witte stootborden hal

Aan de slag

Nadat we onze keuze hadden gemaakt, kon ik niet wachten tot Prostairs bij ons aan de slag zou gaan. Eindelijk was het zover. Trede voor trede moest zorgvuldig worden uitgemeten en op maat worden gemaakt, het is echt vakwerk. En er gaat veel tijd in zitten. De monteur is 2,5 dag bij ons bezig geweest.

Een complete transformatie

Ook de trap naar de tweede verdieping werd in dezelfde stijl gerenoveerd. Dit is een open trap die helemaal rondom bekleed werd met eiken. Wij zijn super blij met het einderesultaat. Onze trap is nu een stijlvolle blikvanger in huis waar we trots op zijn. 

|

Onze trap is nu een stijlvolle blikvanger

traprenovatie open trap

Conclusie

Traprenovatie met Prostairs heeft onze verwaarloosde witte trap getransformeerd naar een stijlvolle eikenhouten trap die perfect past bij onze interieurstijl. Als je ooit overweegt om je trap te renoveren, overweeg dan de duurzame opties die bij je smaak passen. Het vakmanschap van Prostairs heeft ons overtuigd en heeft onze verwachtingen overtroffen.

Kortom, met de juiste keuze en de hulp van professionals kan een trapprenovatie je huis naar een hoger niveau tillen en je weer trots maken op dat ene klusje dat altijd bleef liggen.

Wat kost een traprenovatie?

Ik kan me zo voorstellen dat je benieuwd bent wat een traprenovatie kost. Hiervoor is geen vaste prijs af te geven. Het is afhankelijk van de aard en toestand van de trap en je wensen qua afwerking. Kortom, het is maatwerk. Een adviseur van Prostairs komt graag bij je langs om je te adviseren en een persoonlijke prijsopgave te doen.

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken. Deze blog is in samenwerking tot stand gekomen.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest