Beige is het nieuwe wit

Jarenlang waren de wittinten RAL9010 en RAL9016 de meest gekozen kleur muurverf. Het werd gezien als een veilige, neutrale basiskleur voor de muren. Ik volg graag de nieuwste trends op interieurgebied en witte muren zijn om verschillende redenen op zijn retour. Beige is het nieuw wit en de trendkleur voor 2023. Beige is helemaal hot & happening en dat begrijp ik helemaal. Ik leg je graag uit waarom en geef je tips voor het kiezen van de mooiste beige muurverf.

Japandi beige kleuren met grijze ondertoon
|

 

Trendkleur 2023

Beige is helemaal hot & happening

Beige is een warme kleur

Allereerst is beige een neutrale kleur die warmte aan een ruimte toevoegt en anderzijds een rustgevend gevoel creëert. Dit is een kleur die veel voorkomt in een natuurlijke omgeving zoals zandstranden en aardetinten. Het zorgt voor een sfeervol interieur. Beige is een zachte en subtiele kleur. Het kan warmte toevoegen aan je interieur door de manier waarop het licht weerkaatst. Wit daarentegen is een koele kleur. Zeker in een ruimte op het noorden lijken de muren zelfs wat blauwig. Wiite muren weerkaatsen veel licht en kunnen daardoor fel en hard ogen en op je af komen.

Japandi beige warme en donker beige kleuren

Beige brengt balans

Daarnaast brengt beige evenwicht in je interieur. Wanneer je veel koude of juist warme kleuren in je interieur gebruikt, kan beige deze neutraliseren. Wit zorgt vaak voor een te groot en hard contrast, zeker met een donkere harde kleur als zwart. Ook felle accentkleuren kan je heel mooi combineren met beige. Het brengt de balans terug in een interieur.

Japandi beige kleuren met een bruine ondertoon
Trendkleur 2023 Beige muurverf Messy Mushroom

Trendkleur 2023: Japandi beige

De kleur beige is echt een trendkleur geworden met de opkomst van de Japandi interieurstijl. Japandi is een prachtige combinatie tussen de Scandinavische en Japanse woonstijl. Deze twee interieurwerelden vloeien in een perfecte harmonie in elkaar over. Kenmerkend voor deze stijl is het dat het minimalistisch, functioneel, warm en rustgevend is.

Japandi Beige kleuren zacht en licht
Japandi beige muurverf muslin

Hoe kies je de mooiste kleur beige voor je interieur?

Houd daarnaast bij het kiezen van de mooiste beige kleur rekening met de ondertoon van de kleur en de lichtinval in de ruimte die je wilt aanpakken. Er zijn veel verschillende kleurtonen in beige en hele mooie warme donkere taupe en bruine tinten. In deze blog zet ik ze voor je op een rij zodat jij een keuze kunt maken.

Effect lichtval op muurkleur

Heb je jij een kleurfavoriet gespot? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat het ook de perfecte match is. Een kleur kan er bij jou thuis heel anders uitzien dan op dat foto die je op Pinterest of Instagram of in deze blog hebt gezien. Realiseer je dat foto’s vaak zijn nabewerkt. De uiteindelijke verfkleur in een ruimte is afhankelijk van de lichtinval en daarnaast ook van de andere kleuren in je interieur. Ik heb zelfs wel eens gehad dat ik erachter kwam dat een beige kleur in ons huis groenig oogde doordat ik het niet van tevoren had getest.

 

Heb je een kamer op het noorden en wil je meer warmte?

Kies voor een beige met een gele of rode ondertoon

Muurverf testen en kiezen

Heb je op basis van de inspiratie in deze blog een aantal favorieten op het oog, hoe kies je dan de perfecte kleur voor jouw project? Vraag om kleurstalen van de verf die je overweegt te gebruiken. Voor veel merken en kleuren kan je ook online kleurstalen bestellen tegen een kleine vergoeding. Om de kleuren te vergelijken houd je ze altijd verticaal tegen de muur. Vervolgens raad ik je aan om een tester te gebruiken. Koop een kleine hoeveelheid van de verf die je het mooist lijkt. Breng de verf aan op een A4 en plak dit met schilderstape aan de muur. Laat het een dagje hangen. Op deze manier kan je zien en ervaren hoe de kleur in jouw ruimte uitpakt op verschillende momenten van de dag. Met deze tips moet het zeker lukken om de juiste kleur te vinden.

Shopping tips

Vind jij het lastig om zelf een keuze te maken? Hiernaast vind je mijn favorieten

Japandi beige kleuren met een gele rode ondertoon

Favoriete kleur beige

Mijn top 3 van favoriete beige kleuren zijn:

Soft Linen van Painting the Past
Worthy Clay van Flexa
Sandy Beach van Flexa

Klik hierboven om naar mijn favoriete kleuren te shoppen

Binnenkijkers: beige kleurinspiratie

Trendkleur 2023 Beige muurverf Ibiza Rush
Trendkleur 2023 Beige tips muurverf kiezen Jute  japandi scandi woonkamer
Trendkleur 2023 Beige muurverf Frosted Sand
Trendkleur 2023 Beige muurverf Mushroom
Trendkleur 2023 Beige muurverf In the Saddle
Trendkleur 2023 Beige muurverf Mysterie
Trendkleur 2023 Beige muurverf Margot (1)
Trendkleur 2023 Beige muurverf Strong Garlic
Trendkleur 2023 Beige muurverf Mushroom
Trendkleur 2023 Beige muurverf Mushroom
Trendkleur 2023 Beige muurverf Old linen
Trendkleur 2023 Beige muurverf Elephants Breath
Trendkleur 2023 beige muurverf Intuitive
Trendkleur 2023 beige muurverf Dune
Trendkleur 2023 beige muurverf
Trendkleur 2023 beige muurverf Medina
Trendkleur 2023 beige muurverf claudy dune
Trendkleur 2023 Beige muurverf Midden Turf
Trendkleur 2023 beige muurverf Dried Clay
Trendkleur 2023 Beige muurverf North Sea Silt

Vragen? Stel ze gerust

Ik vind het erg leuk dat je deze blog met tips voor de mooiste beige muurverf hebt gelezen. In deze blog hebben we daarnaast binnen kunnen kijken bij prachtige instagram accounts die regelmatig interieur inspiratie delen. Neem zeker een kijkje bij deze accounts voor meer inspiratie. Ik hoop dat je genoeg inspiratie en tips hebt om met een gerust hart aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd welke beige kleur jouw favoriet is, laat het me weten. Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullende tips, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Favoriete kleur beige

Mijn top 3 van favoriete beige kleuren zijn:

Soft Linen van Painting the Past
Worthy Clay van Flexa
Sandy Beach van Flexa

Klik hierboven om naar mijn favoriete kleuren te shoppen

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later gemakkelijk terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest