Zolder badkamer met schuine wanden ontwerpen

Van het ontwerpen van een badkamer op de zolder of in een ruimte met schuine wanden gaat het hart van veel interieurontwerpers sneller kloppen. Het is een uitdaging om deze kleine of grote ruimtes in te delen en de ruimte vanwege de schuine wanden optimaal te benutten. Door de helling van het dak, de houten balken en asymmetrische muren is het soms een puzzel om alles te plaatsen. Het indelen van deze ruimtes vraagt om creativiteit en een gepersonaliseerd ontwerp op maat dat anders is dan alle andere en waarbij rekening is gehouden met de wensen. Ook deze ruimtes zijn perfect om een spa en wellness gevoel te creëren waar je je heerlijk kunt terugtrekken. In deze blog geven we je tips voor het indelen van een badkamer op zolder of in een ruimte met schuine wanden.

|

 

Ook ruimtes met schuine wanden zijn perfect om een badkamer met een spa en welness gevoel te creëren

De zolderruimte

Een ruimte onder het dak kan soms een uitdaging zijn bij het ontwerpen van de badkamer. Maar voor elk probleem is er een oplossing. Met deze tips en inspiratie lukt het zeker om tot de ideale indeling te komen. Stel je wensen centraal en vertrouw erop dat ze met de nodige creativiteit te realiseren zijn in dit project. Begin met het in kaart brengen van de lijnen en rondingen van de kamer en de hoogte onder de helling van de zolder, evenals de beschikbare ruimte om jouw zolder badkamer in te richten.

 

badkamermeubel met ronde spiegel

Denk ook aan daglicht op de zolderbadkamer en voldoende ventilatiemogelijkheden. Badkamers onder het dak zijn vaak voorzien van een Velux-type dakraam, dit zorgt voor licht en de mogelijkheid om extra te ventileren. Om meer volume en openheid in de ruimte te krijgen, kan je ervoor kiezen om tussenwanden zoveel mogelijk te verwijderen.

Een lichte badkamer

Dakramen zorgen voor uitzonderlijk veel licht in dit type kamer en zijn de charme van zolder badkamers. Er zijn andere alternatieven voor Vélux, zoals een dakkapel of dakserre, een lichtstraat, patrijspoorten of zelfs traditionele ramen die stoppen waar de helling van het plafond begint. Naast daglicht is het belangrijk om voor voldoende kunstlicht te zorgen door de juiste verlichting te kiezen. Denk hierbij aan goede verlichting bij de wastafel en verlichting bij het bad en in de douchehoek. Kies voor het gebruik van lichte kleuren om het licht te vangen en vervang niet functionele muren door transparante doucheschermen.

zolderbadkamer met dakkapel en vrijstaand ligbad
zolderbadkamer met dakkapel en schuine wanden wastafelmeubel met ronde spiegel

Badkuip onder het dak

Een badkamer op zolder is ideaal voor het plaatsen van een ligbad. Deze ruimtes maken het mogelijk om het bad in de spotlight te zetten, of de badkamer nu klein of groot is. De truc? Kies voor een vrijstaand bad. Plaats hem in het midden van je zolder, als middelpunt van je badkamer. Als je de voorkeur geeft aan een rechthoekig inbouw bad, installeer hem dan tegen de muur waar het dakraam zich bevindt.

De juiste douche voor op zolder kiezen

Een douche plaatsen op zolder is zeker mogelijk. In een hellende badkamer geven ze het mooiste effect, omdat ze in deze vaak ruimtes direct een indruk van de hoogte geven en deze versterken.

Er zijn verschillende opties mogelijk: de installatie van een traditionele douche, met een transparant glazen douchescherm, of de installatie van een douche op maat.

badkamer met schuine wanden douchecabine

De eerste wordt op de muur geplaatst met zoveel mogelijk hoogte. Als je geen bestaande muur hebt op je zolder badkamer, is het goed mogelijk om een ​​scheidingswand in het hoogste deel van je badkamer te plaatsen. De tweede optie is net zo mooi, omdat je de douche en douche behuizing in de afgeschuinde vormen op maat kan laten maken.

Kleuren en materialen

Het kiezen van de kleuren in een badkamer zoals de bekledingsmaterialen, is net zo belangrijk als het badkamermeubel. Bij een schuin aflopende badkamer kan je kiezen voor lichte kleuren op de muur, zoals wit, beige, en lichtgrijs, om het binnenkomende licht te reflecteren en vast te houden.

Je kan ook kiezen voor donkere tinten zoals antraciet of taupe, om een zolderbadkamer met een zeer ingetogen sfeer te creëren. Qua materiaal voor vloer- en wandbekleding is keramisch-parket ideaal om een ​​vleugje hout toe te voegen, passend bij de balken die vaak in een ruimte zichtbaar zijn.

zolderbadkamer schuine wanden toilet en douchehoek en visgraattegels
badkamer met schuine wanden wastafel

Ik vind het erg leuk dat je deze blog over zolder badkamers met schuine wanden hebt gelezen. Wat een prachtige badkamers allemaal, bekijk alle inspiratie op je gemak. Je kunt de foto’s eenvoudig pinnen naar je pinterest account zodat je het later gemakkelijk terug kunt vinden. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

badkamer met schuine wanden inbouwbad
Suzanne Janssen
badkamer met schuine wanden douchehoek grijze tegels
Suzanne Janssen

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later gemakkelijk terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest