Via Instagram heb ik ontzettend veel vragen gekregen over onze nieuwste toevoeging aan ons huis: een prachtige dakserre van LUXboX. In deze blog neem ik je mee door het hele proces, van begin tot eind. Al een tijdje hadden we de wens om onze zolderruimte te vergroten. Die oude dakramen brachten wel wat licht, maar we snakten naar meer ruimte. Een standaard dakkapel was niet ons ding. Gelukkig had ik via social media al meerdere keren een waanzinnige oplossing voorbij zien komen: een dakserre van LUXboX. Slapen onder de sterren leek mij zo gaaf!

zolderslaapkamer met luxbox dakserre
|

 

Onze zolderruimte is nu een oase van licht en ruimte

Before: de dakramen zorgen voor licht, maar geen ruimte

Stap 1: het bezoek aan het belevingscentrum in Ede

Dit is echt een must visit! Het bezoek aan het belevingscentrum in Ede opende echt mijn ogen voor de mogelijkheden van een LUXboX dakserre. Het is als een speeltuin voor interieurliefhebbers, gevuld met licht, ruimte en inspiratie. Van de buitenzijde lijkt een dakserre minder ruimtelijk van een dakkapel, maar toen ik de ruimte binnen zag was ik om. Ik wist meteen dat dit het antwoord op onze wensen was. Het geeft zoveel ruimte en is daarnaast waanzinnig mooi. Er is overigens ook een belevingscentrum in Kapelle.

belevingscentrum luxbox dakserre meer ruimte

Stap 2: vergunning voor plaatsing dakserre

Voordat we onze droom konden waarmaken, moesten we natuurlijk uitzoeken of we een vergunning nodig hadden. Zodat we de juiste stappen zetten. Gelukkig was LUXboX hierbij een enorme hulp. Op hun website vonden we een formulier waarmee hun experts onze situatie konden analyseren en ons konden adviseren over de juiste stappen. Super handig! Tip: schakel dus hun hulp hierbij in. Wij vonden het erg fijn dat zij vanuit hun ervaring ons hierbij konden helpen.

keuze dakkapel of dakserre zolderkamer

Stap 3: kosten van een dakserre

Natuurlijk wilde ik ook weten wat zoiets zou kosten. Een dakserre is maatwerk, dus het hangt af van je wensen. En er is bij LUXboX heel veel te kiezen. In de eerste plaats natuurlijk qua afmeting van de dakserre maar ook qua raambekleding. Maar als indicatie: een Luxbox dakserre heb je inclusief montage al vanaf EUR 12.750,00 incl. BTW. En geloof me, het is elke cent waard! Het is niet alleen een investering in woongenot maar door de extra vierkante meters verhoogt het ook de waarde van je woning.

licht en ruimte zolderkamer inspiratie dakserre

Stap 4: plaatsing & afwerking aan de binnenzijde

De grote dag was aangebroken: de plaatsing van onze dakserre! Ik kan niet eens beschrijven hoe geweldig het was om te zien hoe ons huis binnen één dag veranderde. Op mijn instagram account vind je hiervan een filmpje. Het was een megagrote transformatie binnen een dag. Bekijk ook hier waanzinnig gave dronebeelden van de plaatsing van de dakserre. Een dakserre is van tevoren volledig voorgefabriceerd. Het team van LUXboX heeft allereerst het gat in het dak gemaakt. Daarna is de dakserre met een kraan op het dak geplaatst en gemonteerd. Zij hebben voor ons ook de afwerking aan de binnenzijde gedaan. We hoefden alleen nog de betimmering zelf te verven en dat was zo klaar. LUXboX had alles tot in de puntjes voorbereid en het resultaat was letterlijk verbluffend.

dakserre meer ruimte dan dakkapel zolder
verbouwing zolder plaatsen dakserre voor licht en ruimte
afwerking dakserre zolderverbouwing binnenzijde
luxbox dakserre ruimte en licht zolder inspiratie

Stap 5: raambekleding en zonwering

Last but not least, de raambekleding en zonwering. We hebben gekozen voor elektrische zonwering aan de buitenzijde en elektrische verduisterende rolgordijnen voor de bovenste ramen. Voor de onderste ramen hebben we plisségordijnen. We kunnen de kamer hiermee donker maken en de zon daardoor goed buitenhouden. Super handig en praktisch!

zolderkamer dakserre alternatief dakkapel
zolderkamer met dakserre inspiratie slaapkamer

Onze zolderruimte is nu een oase van licht en ruimte, en we zijn er dolgelukkig mee. Ik vind het ook heel fijn dat het lekker doorwaait als je de ramen openzet. Als je ook meer leefruimte op zolder wilt, kan ik een dakserre van LUXboX echt aanraden. Het is niet alleen een investering in woongenot, maar het verhoogt ook nog eens de waarde van je huis. Wil jij ook meer licht en ruimte? Bezoek dan het belevingscentrum om de mogelijkheden zelf te zien en ervaren. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust hieronder. Ik beantwoord ze graag.

Deze blog is in samenwerking tot stand gekomen. Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later gemakkelijk terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest