Vaak is de inrichting van de hal functioneel en wordt de styling vergeten. Dat is jammer, want er is maar één kans om een eerste indruk te maken. Een sfeervolle entree creëren is niet eenvoudig, want de kleinste ruimte in huis kent door zijn afmetingen vaak beperkingen. In deze blog geef ik je 7 tips om je hal gezellig in te richten, zodat je een sfeervolle entree krijgt.

7 tips om je hal gezellig in te richten
|

 

Het is leuk om direct bij binnenkomst al een eerste indruk te krijgen van de stijl van een huis

Eerste indruk

Het is leuk om direct bij binnenkomst al een eerste indruk te krijgen van de stijl van een huis. Door de hal met zorg in te richten en stylen, voelt een bezoeker zich direct welkom en proeft deze de sfeer van het huis. En ook voor jezelf is het natuurlijk heerlijk thuiskomen in een sfeervolle, mooi ingerichte hal.

Spelen met spiegels

Er zijn verschillende manieren om een hal ruimtelijker te laten lijken. Een grote spiegel is daar ideaal voor. De ruimte lijkt optisch groter en het weerkaatst het licht. En het is daarnaast natuurlijk ook fijn om nog even te kunnen checken hoe je eruitziet voordat je de deur uitgaat. Onder deze blog vind je mijn shoptips.

7 Tips om je hal gezellig in te richten, zwarte voordeur

Glazen deur zorgen voor een ruimtelijk effect

Een glazen deur zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Zeker als je ook nog eens kiest voor een kamerhoge deur. Het verbindt de hal met de woonkamer en zorgt er naast een open doorkijk voor meer natuurlijk licht. Lees hierover meer in mijn blog ‘handige tips voor een stalen taatsdeur’.

7 tips om je hal gezellig in te richten
7 tips om je hal gezellig in te richten

Stijlvolle kapstok

Een hal kan natuurlijk niet zonder kapstok. Ik heb gekozen voor een zwarte industriële kapstok. Het voordeel van deze kapstok is dat deze weinig ruimte inneemt doordat de jassen aan haken hangen. Deze hangt op dezelfde hoogte als de spiegel zodat het lijnenspel rustig oogt. Op de kapstok hangen alleen de jassen die gedragen worden. In de zomer gaan alle winterjassen naar boven. Zo houd je het overzichtelijk. Het is natuurlijk ideaal als je je jassen uit het zicht in een kast in de hal kunt ophangen.

Slimme opbergers

Opbergmanden zijn ideale slimme opbergers voor bijvoorbeeld handschoenen en shawls. Aan de binnenkant van de deur van de meterkast hebben wij meerdere Ikea Trones opbergers gehangen. Hierdoor hebben wij hier ook veel extra opbergruimte voor mutsen, dassen en handschoenen, ideaal!

Benut de hoogte

Ook in een smalle hal kan je sfeer creëren. Mijn tip is om dan vooral de hoogte te benutten. Hoewel soms niet te vermijden is, adviseer ik je om het luchtig en ruimtelijk te laten ogen door zo min mogelijk op de vloer te plaatsen.

In plaats daarvan raad ik je aan om de hoogte van de wanden te benutten. Denk hierbij aan wandplanken, wandkastjes, haken aan de muur, een leuke hangplant, mooie posters noem maar op. Hiermee bespaar je fysieke ruimte en het zal ook veel ruimtelijker en luchtiger ogen.

handige opbergers hal

7 tips voor een gezellige hal

  • spelen met spiegels
  • glazen deur
  • stijlvolle kapstok
  • slimme opbergers
  • benut de hoogte
  • goede verlichting
  • sfeer creeren

Goede verlichting

Ik wilde graag een lamp in de stijl van de rest van de hal. In verband met de deur van het toilet is een plafonniere bij ons de enige mogelijkheid. Urenlang heb ik het internet afgezocht naar een trendy zwarte plafonniere en ik ben zo blij dat ik deze heb gevonden. Hij  geeft een heel mooi lijnenspel op het plafond en de muren als de verlichting aan staat.

Sfeerverlichting in de hal, zoals bijvoorbeeld een wandlamp, staat ook erg gezellig. Zeker als je een glazen deur hebt.

plafonniere zwart hal
7 tips om je hal gezellig in te richten
hal met doorkijk lattenwand met spiegel

Sfeer creëren

Een bankje in de hal staat niet alleen leuk, maar is ook erg handig. Je kunt erop zitten om je schoenen aan te trekken, maar natuurlijk ook iets opleggen. Schoenen kan je er tijdelijk onder parkeren, het valt hierdoor minder op. Wij hebben in de hal de eetkamerbank Jack | industrial square  in geschuurd leer in de kleur Moro staan. Op de bank heb ik een zwarte metalen schaal gezet. Hier kan ik iedere keer weer iets anders leuks op zetten zoals bijvoorbeeld een mooie vaas. Ook een plant mag voor mij in de hal niet ontbreken. Daarnaast is het belangrijk om het goed opgeruimd te houden 😉

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

PIN: 7 Tips om je hal gezellig in te richten

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest