Video content zoals Reels is hot & happening. Maak jij hier al optimaal gebruik van? In deze blog geef ik tips om te groeien op Instagram met Reels. Want het gebruik van Reels kan je account een enorme boost geven. Voor mij is dit zeker het geval geweest. Daarnaast deel ik ideeën voor content en geef ik tips voor het maken van Reels. Ook vertel ik wat de must haves voor een content creator zijn.

|

Het gebruik van Reels kan je account een enorme boost geven. Er zijn verschillende Reels van mij viral gegaan. Ik had soms wel 500 nieuwe volgers per dag

Maak gebruik van nieuwe features

Reels werd in augustus 2020 door Instagram gelanceerd. Met de introductie van deze videofunctie probeert Instagram het populaire en snel opkomende TikTok voor te blijven. Het aantal TikTok gebruikers groeit explosief en het wordt niet alleen meer door jongeren gebruikt. Videocontent is hot & happening. Zelf heb ik sinds eind 2020 een TikTok account en volg ik de ontwikkelingen op dit social media platform. Er gaan hardnekkige geruchten dat Instagram voorrang geeft aan nieuwe functies en accounts die deze gebruiken. Door Reels in te zetten is de kans groot dat je op de ontdekken pagina komt en je zichtbaar wordt voor een groter publiek. Ook mensen die je niet volgen kunnen zo je account ontdekken en je gaan volgen.

Ruim 40.000 volgers in nog geen jaar

In augustus 2020 plaatste ik mijn eerste Reels, kort nadat deze functie beschikbaar was. Ik had op dat moment ongeveer 18.000 volgers. Mijn account is sindsdien in negen maanden tijd gegroeid naar ruim 62.000 volgers. Het gebruik van Reels heeft mijn account een enorme boost gegeven. Meerdere Reels die ik heb geplaatst, zijn viral gegaan waardoor ik soms wel 500 nieuwe volgers per dag had. In deze blog deel ik graag mijn tips. Overigens plaatste ik al voor de lancering van Reels video content op Instagram. Een video geeft vaak een betere indruk van de indeling van een ruimte dan een foto. De groei van mijn account komt natuurlijk niet alleen door Reels, maar het speelt zeker een belangrijke rol.

Handig om te weten

Voor Reels maak je verticale video’s. Alle foto’s en video’s maak ik gewoon met mijn telefoon, een Iphone 11 Pro Max. Je reel kan 15 tot 30 seconden duren. Er gaan geruchten dat dit binnenkort wordt uitgebreid naar 60 seconden. Ik monteer de video’s in een videobewerkingsapp en upload ze vervolgens in Reels. Je kunt een losse omslagfoto uploaden zodat de Reels mooi in je feed past. Ik doe dit zelf eigenlijk nooit. Ik kies een ‘spannend’ shot uit de video als omslag.

Veranda met verlichting

Heel belangrijk bij het gebruik van Reels is de muziekkeuze. Ik kies altijd voor muziek die op dit moment populair is. Ook bij Reels maak je gebruik van hashtags. Mijn tip is om ze in een reactie te zetten. Recycle geen content van TikTok op Instagram waarbij het TikTok watermerk zichtbaar is. Instagram zorgt er dan voor dat je content dan minder zichtbaar wordt.

Content ideeën

Op Instagram zie je allerlei leuke, leerzame, grappige en inspirerende video’s. Ga vooral zelf experimenteren en doe wat je leuk vindt en bij je past. Om je wat inspiratie te geven heb ik hieronder een aantal ideeën gezet.

 

Hometour

Zorg ervoor dat de film uitnodigend is door al filmend door een ruimte te bewegen. Overzichtsvideo’s doen het beter dan close ups.

DIY

Laat het proces van jouw DIY project zien. Dit kan een klein eenvoudig DIY zijn, of een groter DIY project.

Stopmotion

Je maakt verschillende shots waar je continu iets toevoegt. Er zijn verschillende varianten op de stopmotion te maken.

How to's

Volgers vinden het altijd leuk om iets te leren. Deel je tips in een reels, bijvoorbeeld hoe je de styling van een ruimte doet.

Before & after

Deel van een project het resultaat en hoe het was. Heel veel volgers zijn er dol op, vooral wanneer de verschillen groot zijn.

Stopmotion

Eén van mijn favorieten is het maken van een stopmotion. Ik maak dan heel veel foto’s van een bepaalde setting waarbij ik een aantal items iedere keer een klein stukje verplaatst. Voor deze Reels heb ik ruim 50 foto’s gemaakt. Vervolgens upload ik alle foto’s in InShot, een videobwerkingsapp, en monteer ik alles aan elkaar. Ik verkort de kijktijd per foto zodat het een vloeiend geheel wordt.

Deze Reels kan je bekijken op mijn Instagramaccount. Hij heeft ruim 600.000 weergaven en 18.000 likes. Je kunt je voorstellen dat het wel wat tijd kost om deze te maken. Ik vind het dan ook onwijs leuk dat de reacties zo tof waren. Ik heb deze ook op Pinterest gedeeld. Daar heeft deze maar liefst 4,4 miljoen weergaven, bizar veel.

Must haves voor een content creator

Je hoeft geen state of the art camera te hebben om je video op te nemen. Maar zorg er wel voor dat de beeldkwaliteit goed is. Instagram let hierop. Dit speelt een rol in je bereik. Dus geen schokkende video, maar steady shots en geen filmpjes met een te lage resolutie. Met je telefoon filmen kan prima als deze vrij nieuw is. Om kwalitatief goede content te maken zijn een aantal handige hulpmiddelen een must.

Gimbal

Een gimbal zorgt ervoor dat je gemakkelijk prachtig vloeiende beelden maakt van professionele kwaliteit. In de gimbal klem je je telefoon. Je kunt bewegen en filmen en de gimbal zorgt ervoor dat het beeld stabiel blijft. Wat mij betreft is een gimbal een must have als je geen vaste hand hebt. Deze Gimbal Osmo is een goede keuze.

Gimbal voor content creator

Tripod met remote clicker

Een tripod is een statief met drie poten waar je je telefoon in klemt. Om scherpe foto’s te maken is, raad ik je aan om een tripod te gebruiken. Daarnaast heb je deze nodig voor het maken van stopmotions zodat je vanuit een vaste positie kunt fotograferen of filmen. Ik gebruik hem ook voor het opnemen van video’s zodat ik niet van anderen afhankelijk ben. Deze Tripod is mijn favoriet.

Tripod interieur fotografie

Aan de slag

Ik vind het leuk om video’s te maken en ben erg enthousiast over Reels. En wat helemaal gaaf is dat het mijn account een boost heeft gegeven. Al is groeien op Instagram voor mij geen doel op zich. Ik vind het leuk om inspiratie te delen en content te maken. En bovenal is het een gezellige community. Ik hoop dat jij ook enthousiast bent geworden en wat aan mijn tips hebt.

Zorg wel voor een goede balans en wissel de Reels af met foto content. Ik plaats ongeveer één keer in de week een Reels. Laat je ook niet direct uit het veld slaan als je Reels niet direct viral gaat. Als je volhoudt geloof ik zeker dat Instagram je voor je inspanningen beloont.

Heb je nog vragen, aanvullingen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk! Ben je nieuwsgierig hoe ik ook begonen ben op Instagram en mijn andere tips, klik hier.

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest