Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar ook om lekker te relaxen. Het is de belangrijkste ruimte in huis om echt tot rust te komen. Hoe creëer je een fijne sfeer in je slaapkamer? Samen met Jansen Totaal Wonen laat ik zien hoe je er een heerlijke plek van kunt maken. Zij waren bij @myhomeofzodiac voor een shootdag. Met verschillende accessoires en beddengoed heb je al snel een andere look. In deze blog krijg je tips voor sfeer in je slaapkamer.

fauteuil slaapkamer
|

 

Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar ook om lekker te relaxen

Kleuren voor een rustige sfeer

De slaapkamer is de plek in huis om te cocoonen en tot rust te komen. Door het juiste kleurgebruik en balans kan je ervoor te zorgen dat je kamer rust uitstraalt.

Ik heb gekozen voor grijs met een blauwe ondertoon. Wist je dat de kleur blauw een kalmerend effect heeft? Dit is dus ideaal voor je slaapkamer. Daarnaast heb ik gekozen voor neutrale kleuren als grijs, zwart, bruin en wit. Wil je meer kleur gebruiken dan kan je door de toevoeging van neutrale kleuren zorgen voor rust en balans. De kleur groen is ook een uitstekende keuze voor je slaapkamer. Deze kleur staat voor ontspannen en fris. Dit komt doordat we groen altijd associëren met de natuur.

Bedroom windows

Warme voeten

Een vloerkleed op je slaapkamer is natuurlijk heerlijk aan je voeten, maar zorgt ook voor sfeer en warmte. Vaak zijn er op een slaapkamer veel rechte lijnen. Denk hierbij aan het bed, de kasten en vaak ook de nachtkastjes. Door voor een rond kleed te kiezen kan je dit doorbreken waardoor het zachter en speelser oogt. Zorgt ervoor dat het kleed verbinding maakt met je meubels. Schuif het bijvoorbeeld gedeeltelijk onder het bed.    

Vloerkleed panter slaapkamer

Verlichting voor de slaapkamer

Verlichting is net als in elke ruimte in huis ook in de slaapkamer heel belangrijk. Kies voor een goede functionele basisverlichting in de vorm van een hanglamp. Verlichting in de kledingkast is ook erg handig. Daarnaast zorg je er met de juiste verlichting voor dat de slaapkamer nog meer een relaxruimte wordt, in plaats van alleen een plek om te slapen. Gebruik sfeerverlichting om donkere hoekjes te verlichten en een sfeervolle lamp op je nachtkastje. Lees je nog graag even in bed dan is een leeslampje natuurlijk onmisbaar.

verlichting slaapkamer
Calex lamp
verlichting slaapkamer

Mini metamorfose met beddengoed

Een mooi opgemaakt bed ziet er heel uitnodigend uit. De kleur van je beddengoed bepaalt voor een groot deel de sfeer van je slaapkamer. Wit beddengoed oogt heel fris en is altijd een veilige keuze. Maar ook met andere effen kleuren kan je een rustige sfeer realiseren. Door je beddengoed te veranderen, kan je heel eenvoudig een mini metamorfose realiseren. Je kunt van je bed ook een statement maken door te kiezen voor een dekbedovertrek met een print. Een bed ziet er extra uitnodigend uit door extra kussens toe te voegen en een plaid of bedsprei die je losjes over het bed drapeert.

Tips voor beddengoed slaapkamer
beddengoed oker

Planten zorgen voor een gezonde nachtrust

Ook in de slaapkamer mogen planten niet ontbreken. De grillige vorm van een plant vormt een mooi contrast met de vaak rechte vormen in een slaapkamer. En daarbij zorgt de groene kleur van de planten voor rust. Planten zorgen voor zuurstof en daarnaast zuiveren ze de lucht. Ideaal dus voor een gezonde nachtrust.

plant nachtkastje
plant slaapkamer

Accessoires voor een finishing touch

Natuurlijk maak je ook de slaapkamer gezellig met accessoires. Door verschillende accessoires toe te voegen, geeft je sfeer en karakter aan de ruimte. Het zorg voor de finishing touch. Voorbeelden zijn: vazen, manden, fotolijsten, kaarsen, kandelaars, klok, een stoel of fauteuil, bijzettafeltje of een poef. Alles kan, maar probeer ook hierbij voor rust en balans te zorgen. Liever een paar grote accessoires dan heel veel kleine. Vergeet hierbij ook de muurdecoratie niet zoals mooie posters of spiegels. Met spiegels kan je een ruimte optisch groter laten lijken. Of hang haken aan de muur waar je iets aan kunt hangen.

slaapkamer styling nachtkastje
accessoires nachtkastje
Ophanghaak slaapkamer

Opgeruimd staat netjes

Wil je een fijne, rustgevende sfeer op je slaapkamer? Zorg er dan voor dat deze opgeruimd is en probeer dat ook zo te houden. Nu denk je misschien: “waarom is het belangrijk om je slaapkamer op te ruimen en deze opgeruimd te houden? Je gebruikt je slaapkamer toch om te slapen. En met mijn ogen dicht, zie ik de rommel toch niet?” Daar valt natuurlijk geen speld tussen te krijgen. Maar die rommel vraagt wel bewust én onbewust jouw aandacht. Het zorgt onbewust voor prikkels waardoor je je onrustig kunt voelen. En de slaapkamer is de plek waar je juist tot rust moet komen. Dus opruimen die handel 😉

bedroom styling

Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar ook om lekker te relaxen. Ik hoop dat ik je met deze blog ideeën heb kunnen geven voor een sfeervolle slaapkamer. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat gerust een reactie achter. Dat vind ik super leuk!

Liefs,
Thera

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Jansen Totaal Wonen. Je kunt bij Jansen Totaal Wonen terecht voor een compleet slaapadvies en alles om van je slaapkamer een sfeervolle relaxruimte te maken.

Soms kom je in mijn blogs affiliate links tegen. Shop jij via zo’n link? Dan ontvang ik een kleine commissie. Natuurlijk kost dit jou niets extra’s. Het helpt mij om leuke blogs voor deze website te kunnen maken.

Deze ideeën bewaren voor later?

Wist je dat je deze foto’s eenvoudig kan pinnen op pinterest? Klik op de foto en je wordt doorgelinkt naar je pinterest account. Zo kan je het later eenvoudig terugvinden

Speciaal voor jou uitgelicht

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

DIY budget japandi wanddecoratie met organische vormen

Hey daar, interieur-lovers! Ben je net als ik altijd snel uitgekeken op je wanddecoratie? Dan heeft Lotte van LOT's of STYLE de perfecte oplossing voor je: een fantastische DIY wanddecoratie met organische vormen die niet alleen budgetvriendelijk is maar ook een...

Lees meer

Lees ook mijn andere blogs voor leuke DIY projecten en tips voor tuin en interieur

Op zoek naar de laatste woontrends, tips en inspiratie? Dit is the place to be! Studio Zodiac is een woonblog om je te inspireren en informeren over alles wat met wonen te maken heeft. Ik ben Thera en met plezier geef ik je tips, een kijkje in mijn huis en voorzie ik je van alle ins en outs over interieurdesign, styling, tuinontwerp en leuke DIY’s om zelf aan de slag te gaan. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een droominterieur kan hebben.

Voor een dagelijkse quick shot interieursinspiratie volg mij op instagram: @myhomeofzodiac

Pin It on Pinterest